She's gonna wait..

Thursday, November 24, 2011

nak kumpul duit

alah, kecik kecik dulu boleh je simpan duit dalam tabung. besaq besaq takkan tak reti nak saving kot?

ayat motivasi.

kalau kawan kawan pakat saving duit nak beli gadgets, laptop, sungguh, aku takdela obses sangat sampai sanggup belanja ribu-riban. no, no. baik aku pi makan puaih puaih, kenyang pun kenyang.

kalau abang sanggup saving sebab nak beli barang branded, jam Rolex (ke?), dan lain lain brand yang aku pun tak pernah tau, oh no, no. bukan aku tu. tak gila brand, pakai baju bundle cukup. (bundle ke?)

kalau perempuan dikaitkan dengan shopping, tak kisahla baju ke, handbags ke, kasut ke, not for me. saving kali ni bukan untuk tujuan bershopping ye tuan tuan puan puan. not my priority.

saving kali ini, sebabnya...

nak saving untuk masa hadapan. nak kawen bukan guna 2-3 ringgit je kan? *ehem ehem batuk batuk gatal tekak* tambah tambah high expectation must be on my future husband. sorry to say, tapi memang betul.

malas nak elaborate panjang, agak agak faham sengap sengap dah. tak faham, bolehla ajukan pertanyaan di ruangan comment di bawah.

pasaipa tah dok kalut pasai kawen awai awai ni? aku pun tak paham. ni pengaruh kad kenduri kawen berlonggok longgok kat umah ni. biasala, typical me. berangan melebih lebih.
apa dok gelak gelak? takmau kawen ka?

maaf kerana membuang masa anda membaca post angan angan penulis ini.

2 comments:

muzakkir said...

hahahaha..

nak duit cepat, export lembu NZ la..

ala.. lek aa.. kawen simple simple dah.. laki u doktor kan.. sunat budak dpt duit banyak bhai.. jgn risau..

hahahahaha
melawak ya!

qiStina said...

haiii kasaq lawak. haha

boleh aku export. satgi ang panggil aku saudagar lembu pulak. bunyi tak komersial langsung. haha

engineer cam ang pun duit banyak apa. walaoweh...