She's gonna wait..

Sunday, July 31, 2011

untungla...

mood nak hupdate melonjak melonjak. bukan eksaited, bukan nervous. cumanya.. tak rasa apa lagi.

Ramadhan dah menjengah. esok insyaAllah akan mula berpuasa di tempat orang. bukan tak biasa. bukan tak nak. cuma...

teringat waktu sahur. sahur dengan family, semua muka tak celik mata. pakai gagau amek makanan masuk mulut. paling penting; pulun makan kurma walaupun tak suka. ibu cakap makan kurma umpama makan 3 kati daging. untunglaaa sahur kat rumah...

time nak berbuka, semua laju. pi bazar toksah cakap, rambang mata. semua nak kaut beli. biasala, nafsu. bila dah berbuka? untunglaaa berbuka kat rumah...

terawih lagi best. sebab jemaah 1 family. rindunya. :(

untunglaaa korang dekat rumah. :(

salam Ramadhan dari jauh. tsk tsk tabah wei, tabah. macam tak biasa pulak. cool wei, cool! japgi nak pegi terawih dengan kawan kawan. semoga Ramadhan lebih bermakna, even tanpa family tersayang. tsk tsk

p/s: tak dapat dah nak tengok pengumuman puasa tv1. -____-" untunglaaa.

Wednesday, July 27, 2011

Friday, July 22, 2011

goodbye,

encik blog.

i'll be back someday. when i feel like sharing things in my life.

take care, and be good.

wassalam.

Wednesday, July 20, 2011

Wednesday, July 13, 2011

3 years, and still counting :)

14 julai 2008.

nervous weh. perasaan berdebar debar kalah orang nak dapat anak sulung. ye lah, nak masuk maktab dekat Sarawak. first impression? habeh la ulu banat mana pulak dah kena campak ni. T_T biasa la, selalu dengar orang cerita pasal pedalaman je. nama pulak Batu Lintang, what do you expect?

tapi takpe. hati mau kuat. chill babe. kata nak pegi niu zilen. ni takat sarawak pun takkan nak menangis? tak hero lah camnih. tak jantan.

14 julai 2011.

sekejap je masa berlalu. rasa macam baru semalam daftar. sekarang dah jadi super super super senior. ecewah. dah 2nd year dah pun degree. 5 bulan dah dekat negara orang. perasaan? "oh man, aku makin tua la! dah 21 weh. perangai tak serupa umur. kalau ikut orang zaman dulu, dah ada anak dua dah. tak lama lagi, masuk 3rd year. cepat gila masa berlalu."

tengok gambar waktu foundation, semua muka budak budak. kurus kurus. selenga selenga. zaman remaja dulu dulu, biasala kan.

sekarang? dah tua bangka, mem'besar' dengan jayanya, pandai pulak nak bergaya. dewasa la katakan. dewasa la sangat. (merujuk kepada diri sendiri)

insyaAllah, dua tahun setengah lagi menanti. sebelum aku tamat pengajian sepenuhnya. sebelum aku bergelar Teacher Qistina. sebelum aku boleh kawen :P

wish me luck. semoga masing masing berjaya dalam bidang masing masing. "pengalaman mendewasakan." true indeed!

Monday, July 11, 2011

what's the point?

lately, emosi tak stabil. not sure sebab apa, guess baik simpan sorang sorang.

but why am i spilling all these words here?

to lessen the burden. i'm not asking you to read all this crap.

writing somehow makes me feel relieved.

you know this feeling bila-tibatiba-rasa-airmata-laju-nak-turun-padahal-takde-reasons-yang-kukuh-pun.

that's when you feel you are all alone.

"setiap orang pasti merasakan kesedihan."

mungkin effect musim winter kot. nak emo bagai. :(

la tahzan, wahai hati. hope this is just dream. a bad dream.

seth tan?

cakapla aku outdated ke ape, yang penting, aku tengah tengok nora elena tv series yang meletup letup *bunyi bunga api* kat malaysia.

frankly speaking, aku bukan jenis addicted gila gila waktu mula mula series ni ditayangkan. siap boleh tanya kawan lagi, "ape yang best sangat cerita melayu wei? cam bosan aku tengok"

tapi entah macam mana aku boleh ter-tengok. ter-tengok memang maksud dia 'tidak disengajakan'. konon la kan, konon. :P

not bad la untuk aku isi masa lapang. tengok hero manis gila. memang mission impossible nak carik seth tan-like di masa sekarang. setan tu berlonggok la, toksah nak kata.

tapi itula yang aku menyampah dengan cerita ni. dah tawu seth tan tu tak wujud, yang pegi buat cerita sweet2 sape suruh? angan angan mat jenin la wei. haha

saja nak bagi aku terbawak bawak dalam mimpi. heh.

dah, nak sambung tengok kemuncak cerita ni.
till then, take care, wassalam.

p/s : kalau dah memang cerita. come on pengarah drama, buat cerita realistik sikit. :)

Thursday, July 7, 2011

malas

hari ni hari khamis. esok jumaat. lusa sabtu. tulat ahad. tungging? isnin yang terbalik weh haiseh -_____-"

malas bebenor nak bukak sekolah ni. ni satu pasai aku tak suka cuti lelama ni. cuti sat sangat bising pulak pejam celik pejam celik dah sekolah. cuti panjang sebulan pun payah mood hilang pi tinggai mana taktau. hadoi.

dilema student. kepada yang akan bercuti, dan sedang bercuti, nikmatilah cuti anda dan isi dengan aktiviti yang berfaedah. jangan dok gagah ke hulu ke hilir sangat, tolong mak kat umah lagi baguih! :D

live your life to the fullest. meskipun tak suka dengan apa2 pun, just bear with it. this is what we called life. :)

time heals, insyaAllah :)

Saturday, July 2, 2011

ada apa pada nama?

setiap orang ada nama. tak kisahla Kassim Selamat ke, Aaron Aziz ke, Josh Duhamel, tak pun Stefan Salvatore, memang komfem ada nama. eh rasa macam ter-bias pulak contoh contoh nama di atas.

tapi ada apa dengan nama? tahu ke history nama korang?

kot kotla nama tok nenek moyang ke, nama artis pujaan mak ayah ke, tak pun nama komfem komfem pelik? ada?

macam aku, aku tawu serba sedikit la kenapa ayah letak nama aku Qistina. sebab mula dengan huruf 'Q', and lain dari yang lain. sampai cikgu aku pernah cakap, nama aku ni mendahului zaman. sebab moden sangat kot.

tapi yang tak best pasal nama aku, waktu kecik kecik sekitar usia 6-7 tahun di kala curiosity killed the cat, kengkawan mostly akan tanya, "eh apesal nama ang qistina? ang agama lain ka? kristian?" ya Allah. ke situ pulak dah. heh.

until one day, aku terjumpa buku nama nama anak dalam Islam. mulanya ingat nak carik nama anak untuk kegunaan di masa hadapan (ehem ehem), tapi terselak page nama Q. and there, aku tawu maksud nama aku, Cahaya Keadilan. :D

nama korang pulak? kot kotla aku berkenan buat nama anak nanti. (ehem ehem kuat lagi batuk ni)