She's gonna wait..

Friday, September 30, 2011

You decide.

salam and greetings dari enzi.

how's life? so far so good. alhamdulillah, dok elok sihat lagi cuma batuk2 degil sikit. uhuk uhuk

untuk makluman, baru saja melepasi minggu sukar sebagai seorang student. minggu assignment bertimbun taktau nak buat yang mana satu sapa suruh buat last minute. hmph, pelajar sekarang.

tapi tula. lega dia, rasa macam ringan kepala. alhamdulillah, Allah permudah urusan :) ni tinggai lagi 4 ketui assignments lagi untuk dihantar pada minggu yang sama. lepas tu, minggu peperiksaan menjelang tiba :S

untuk makluman lagi, sekarang ini empunya diri sedang berbelah bahagi. terbahagi kepada dua, iaitu hati dan otak. hati berkata, "wei, balikla. dari dok cangak tak buat apa, baik balik kampung makan charkueyteaw pujaan hati". di satu sudut yang berbeza, otak berfikir, "eh, bila lagi nak kerja? cakap aritu bersungguh nak kerja petik buah. buah ke mana, habuk pun tarak"

=_=" boleh dak kalau balik Malaysia pun mau, kerja pun mau?

BOLEH. kerja dengan ibu ayah lerrrr camtu. huehuehue (nampak tak ke-beratsebelah-an kepada pihak mana?)

T.T kita tunggu esok pi hantaq resume dulu nah. tungguuuu

Saturday, September 17, 2011

bermusim.

sekarang dekat niu zilen tengah musim ragbi cawan dunia. for those yang amek tawu pasal sports, especially all blacks, komfem2 take note kan. tapi untuk orang yang 'biasa-biasa', "alah, apebende sangatla world cup. setakat ragbi, baik aku tengok congkak world cup." okay tak masuk konteks.

kalau kita tengok, musim ada macam macam musim. musim durian, musim tengkujuh, musim periksa, musim baru vampire diaries. ah tak kisahla musim pape pun. yang pasti, musim.

macam tu jugak kot manusia. ada musim musim jugak. musim down, dan sebagainya. (pemalas betul nak list)

tapi kan, ada satu benda yang strictly should be NO musim.

musim sebagai muslim.

point kat sini nak cakap, setiap orang ada potential nak buat benda baik. it's either potential itu digilap, dibajai dan disemai (okay ayat buku teks) ataupun dibiarkan tidak subur.

contoh la, ambik pengalaman aku sendiri. kalau time bulan puasa tu, segala jenis ibadat, sunat ke, harus ke, digalakkan ke, semua semangat nak buat. dah lepas musim tu? terus 'disappear' eh? hilang ikut musim jugak ke?

bagi saudari saudari yang diberi kelonggaran cuti setiap bulan, dia punya feeling lepas seminggu holiday, lain macam. rasa baloq liat semacam nak keep up the same pace macam sebelum cuti. cabaran kot, cabaran.

kalaula rahmat Allah tu bermusim, agak agak bila kita tertinggal subuh, maunya bekalan oksigen dibekukan satu hari tak payah bagi sebab terlupa buat benda wajib. hatdoi, terkena batang hidung sendiri.

kalau musim orang kawen, ape cerita pulak? ehem ehem out of topic, karangan tinggal separuh markah

p/s : cuma bercakap dari perspektif Qistina. bukanlah orang terbaik untuk berbicara tentang hal ini. :)

Wednesday, September 14, 2011

malas

somehow aku rasa malas dah nak berbelog ni.

dulu, aku belog sebab aku rasa, "eh cambest je ada belog. boleh tulis macam macam. buat luahan perasaan ke."

not for now. sebab aku malas. malas betul.

kalau cerita kat sini pun, takde apa yang boleh dibuat. buat hati lega? baik mengadu kepada Dia.

lagi risau takut orang bukan bukan baca. kang habis cerita personal jadi tatapan umum.

tak lama je belog ni rasa. tak lama.

emosi tetiba kan? haha tengah bipolar sekarang. sekejap happy go lucky, kejap gloomy semacam. apehal entah. aiseh

T_T" come on, assignments bertimbun wahai pelajar tajaan! sila sedar anda sedang menggunakan duit rakyat. lebih penting, anda telah menyalahgunakan nikmatNya dengan sewenang wenangnya. maka, sila jalankan tanggungjawab anda, Qistina.

Wordless Wednesday

Tuesday, September 6, 2011

raya

dah masuk raya ketujuh sudah hari ini kalau ikut kat tempat aku. kalau nak hupdate cerita raya memang dah basi la kan.

but, frankly speaking, raya di perantauan takdela sadis mana pun. serius.

feeling sama. makanan juadah raya pun sama. baju pun pakai baju raya. the only difference, family takde.

at first aku fikir, "ish komfem nanti pagi raya melalak lalak dok buat homesick bagai,", tapi... tak pun.

takdela tabah sangat rasa. ada je perasaan rindu itu, cumanya telah diganti dengan keseronokan beraya bersama kawan kawan. :)

kot kotla nak praktis beraya jauh dari family kan, untunglaaa kalau rumah mak mentua dekat. ehem ehem sindrom ulat bulu dah naik daunnnn

by the way, terlupa pulak yang aku tak wish lagi secara officialnya. kepada semua yang kenal aku, termasuk readers sekalian, Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf kalau ada salah silap.

ikhlas tapi jauh,
Qistina :)