She's gonna wait..

Tuesday, November 29, 2011

mabuk

"weh, pening la. rasa macam nak muntah. perut tak sedap."

dialog biasa aku waktu naik sebarang kenderaan, tak kira masa di mana jua. (well, bergantung kepada sesetengah kondisi dan keadaan)

ini namanya motion sickness. (bukan morning sickness eh?) memang sejak kecik lagi, pantang betul kalau bawak aku naik kereta. makan kena berpada pada before perjalanan, kena sedia tupperware atau plastik hitam, vicks secukup rasa, dan mata harus memandang ke pokok pokok hijau. precaution yang aku kena buat in order nak avoid motion sickness. hmmm

bayangkan dulu kecik kecik, balik kampung kat aloq setaq, 1-2 jam jalan lurus elok saja, komfem 45 minit pertama aku sengap dalam kereta. nervous rasa lain macam. perut bagi signal suruh get ready, "i nak keluarkan isi perut ni"

bayangkan kalau lalu kawasan cameron ke, highway plus yang bengkang bengkok ke. mau tak biru muka?

sampai sekarang aku still ada motion sickness. just, mungkin boleh control sikit gelora perut yang meronta ronta untuk memuntahkan isi perut. boleh la makan asam ke, yang pasti, boleh control jiwa dah la.

cumanya, nasihat kepada sesiapa yang mungkin atau bakal membawa penumpang bernama Qistina ini, pandu cermat jiwa selamat. ingatlah orang yang motion sickness ini. sekian pesanan penaja, ikhlas dari duta Vicks.

3 comments:

muzakkir said...

macam macam.

mae, gua igt nnt lu kena be 4WD la..

qiStina said...

-____-"

4wd tu apadia? HAHA

fnd said...

ada cara ke nak kurgkan motion sickness ni eh