She's gonna wait..

Tuesday, November 29, 2011

a day out with best friend

yesterday was monday.

yeah right. monday blues buat sesiapa yang berkerjaya, belajar, berhadapan dengan tekanan, orang yang nak buat intra and so on. life, just live it je la. ayat orang tengah bercuti. :D

but for me, yesterday bukan monday blues. sebab dating dengan best friend just made my day :)

well, secara jujurnya, she has been my bestest friend since tadika. waktu mula mula 1st day, aku punyalah pemalu, sampai nak berkawan susah. ibu suruh aku pegi sekolah lepas tadika dengan seorang budak perempuan ni (since ibu mengajar dekat situ), and disebabkan aku ni malu tak kena tempat, maunya aku ulang alik rumah-tadika 3 4 kali. -____-" budak budak waktu tu pun.

disitula perkenalan bermula. lepas kejadian tu, apa apa pun, mesti aku buat dengan dia. dari tak reti baca buku, sampailah geng lepak kat library lepas tadika, aku dengan dia je la. kelas sama dari darjah 1 sampai 6. boleh kata macam kembaq jugakla, tang mana ada dia, tang situ ada aku.

masuk sekolah menengah, kami dok satu sekolah lagi. satu bilik, satu dorm, cuma kelas lain lain. tapi, sampai form 4, dia dapat mrsm taiping. waktu tu, rasa macam hancuq lebuq hati ini. (hiperbola gila!) takdak dah orang aku nak share share feeling, takdak dah orang nak bagi aku gelak puas puas.

tapi takpa. balik time cuti sem, dok jumpa lagi. pi hang out kat sunway (tempat wajib haha), kailan, dan lain lain tempat yang boleh diterima akal.

kalau nak aku cerita memang panjang berjela. biaqla selebihnya hanya aku dan dia saja tau. :')

you know me well, dear. dah macam kakak aku dah :D thanks for lending me your shoulders when i need it the most. thanks for the ukhuwah we have! semoga ukhuwah ini sampai ke syurga! insyaAllah :)

3 comments:

Cik NurulZaty said...

soraya! :)


:)

qiStina said...

:) yes that's her!

bff said...

ah sudah! aku baca post ni n berbackground lagu syahdu pulak.. banjir oi banjir..

i love u, but i hope Allah love u more than i do :)