She's gonna wait..

Sunday, September 15, 2013

Funny moments with ze kidzzz

I didn't know that teaching these kids is really, really fun and intewesting, seriously. (I mean it!)

We were once kid, tapi these kids... are really getting on my nerves! Haha

Tak boleh nak expect apa yang diorang fikir, apa yang diorang nak tanya, apa respons diorang when we ask questions, and stuffs like that.

Just wanna share few situations when dealing with thoseee monk-kids, EKHEM haha

Situasi pertama :

Cikgu tengah berleter depan kelas sebab kelas sangat bising (classroom management cikgu memang dah kelaut and this was the last resort haha), well trying to psycho these kids dengan luahan hati seorang cikgu.

Cikgu : Kamu nak belajar ke tak ni? Kenapa kamu buat cikgu macam ni? Cikgu dah la tak sihat, sakit tekak lagi. *open her drinking bottle and drink* (Sambung berleterrrrzzzz, bla bla and more blas)

Kid A : Cikgu! *angkat tangan*

Cikgu : Haaa, dah kenapa angkat tangan? Cikgu tengah marah ni, nak tanya apa lagi? (with serious look)

Kid A : Oh tak, cikgu lupa tutup botol air, nanti lalat masuk.

Cikgu : *garu kepala* (taktau patut gelak guling guling atau sambung ceramah psiko, sebab rasa macam cikgu yang ter-psiko zzz)

Situasi kedua :

Cikgu tengah marah lagi kat depan, this time sebab Kid B misbehave dalam kelas. He was doing something else, sepatutnya dia pay attention and do MY work.

Cikgu : Kamu tak sayang cikgu keee? Kenapa kamu taknak buat keja cikgu? Kalau kamu sayang cikgu, kamu tak buat ceni. Kamu nak cikgu pindah ke? Boleh, cikgu pindah esok kalau kamu nak. Kamu nak cikgu pindah? (psycho je ni, praktikum cuma akan habis dua bulan lagi)

Other kids : NAK!

Cikgu : KAMU NAK CIKGU PINDAH??!? (Seriously budak budak ni...?? Memang jujur sangat dah ni tsk tsk)

Other kids : EH takkk cikgu. Takkkkk HEHEHE

Cikgu : !@#$%@^%!#%^!

Situasi 3

Cikgu tengah marah sebab dah frustrated habis dah dengan kelas bising, suara cikgu tenggelam terus. So, cikgu try untuk chill dan biar diorang sengap dulu.

Cikgu : Dah? Semua dah behave dah? Jadi good boy dengan good girl?

Kids : Dah miss.

Cikgu : Cikgu taknak la marah kamu, sebab bila cikgu marah, macam singa. Kamu tahu singa marah macamana..?

Kids : *GELAK SEGHUPA DUNIA INI MEREKA YANG PUNYA, CIKGU NAK MARAH PUN TAK SAMPAI HATI HISH*

Cena la cikgu tak sayang kat hangpaaaa oiii, time cikgu takdak mood, hangpa bagi cikgu senyum. Time cikgu down sorang sorang, hangpa bagi cikgu gelak kukekuke. Hmphhh, 4 weeks to go, cikgu shall embrace every moments with you!

p/s : Well, that's just a few bits of it. Will share more next time, stay tuned :p

2 comments:

Budak Kenit said...

hahah.. yg pasal lalat tu lawak gila.
pinat pun tak terpikir. hihi..
comel sangat nih.. :p

qiStina said...

haha tahu takpe! qis kdg2 rase cm stres je masuk kelas, tp bila jd ceniii, rase cm nk ketuk jeee kepala diorg. lawak tah pape je, innocent habis haha